LENKKITEATTERI
  • LENKKITEATTERI
    • Boxi-näyttämö
    • Tapahtumateltta
    • Henkilökunta
    • Muut palvelut
    • Työskentelemään Lenkkiteatteriin
  • PRODUKTIOT
    • Tulossa
    • Menneet
  • TAPAHTUMAMYYNTI
  • LIPUT
  • YHTEYSTIEDOT
  • MEDIANÄKYVYYS
Picture
taiteelliset produktiot
Soveltavan teatterin hankkeet
DOT
DESIGN OF TRACE
Ensi-ilta oli 25.2.2014
Konsepti: Elina Aho, Eero Erkamo, Maria Hyökyvaara, Markus Lindén, Sami Rekola, Jenni Sainio

Työprosessin fasilitointi:
Jenni Sainio
Esiintyjät:
Elina Aho ja Sami Rekola
Äänisuunnittelu:
Markus Lindén
Valosuunnittelu:
Eero Erkamo
Tuotanto:
Lenkkiteatteri, Maria Hyökyvaara, Jenni Sainio
Lenkkiteatterin 5-vuotisjuhlavuoden aloitti livekuvataidetta ja liikettä yhdistävä esitys Design Of Trace. Esitys oli osa Lenkkiteatterin tuottamaa neliosaista MOVING ART 2013-2014 -projektia. Projektin monitaiteinen työryhmä koosti helmi-maaliskuuksi 2014 Lenkkiteatterin Boxi –näyttämölle ja Taidelaboratorio Viiskulmaan esityksen, jossa kohtasivat kuvataide, liike, ääni ja valo. Design Of Trace keskittyi jäljenjättämisen toimintoon eri taidemuotojen keinoin sekä metamorfoosin työstämiseen näiden eri taidemuotojen välillä.

Kuvat: Tommi Hyvönen

Kristian Smedsin esikoisnäytelmä Yhä pimenevä talo sai uuden muodon Lenkkiteatterin Boxi – näyttämöllä marraskuussa 2012. Alun perin kahdelle naiselle käsikirjoitettu näytelmä keskittyi käsittelemään narsistista äiti – poika suhdetta. Äidin narsistinen persoonallisuushäiriö ja sen eri ilmenemismuodot olivat esityksen polttopisteessä. Maria Hyökyvaaran sovitus ja ohjaus oli väkevä kuvaus perheen seiniin kätketyistä salaisuuksista, jotka lopulta jäävät aina yhden ihmisen kannettaviksi.

Työryhmä tutki narsistista persoonallisuushäiriötä, seksuaalisuutta sekä seksuaalista vallankäyttöä useiden eri kirjallisten lähteiden sekä henkilökohtaisten kokemusten ja havaintomaailman kautta. Narsistisen persoonallisuushäiriön muodostumisessa kuin sen toimintadynaamikankin ymmärtämisessä työryhmää on auttoi filosofian lisensiaatin sekä vuorovaikutuksen asiantuntijan Paula Salomaan teos Narsismin tiedostaminen - Toipumisopas narsistille ja uhrille. Esityksen ohessa järjestettiin avoimia keskustelutilaisuuksia yleisölle, joihin osallistui Paula Salomaan lisäksi myös mm. kätilö ja seksuaaliterveyden edistäjä, seksuaalikasvattaja (NACS) Susanna Ruuhilahti sekä nuorisotyönohjaaja, seksuaalipedagogi (NACS), Juha Kilpiä Nektaria ry:stä.


YHÄ PIMENEVÄ TALO
Ensi-ilta oli 10.11.2012
Ohjaus & sovitus: Maria Hyökyvaara
Käsikirjoitus: Kristian Smeds
Esiintyjät: Annastiina Storm, Jani Hendriksson, Jenni Sainio, Erika Belazreg
Äänisuunnittelu ja livemusiikki: Antti Kokkola
Puvustus: Erika Belazreg
Valosuunnittelu: Lasse West
Videomateriaali: Tomi Tulipääsky
Tuotanto: Lenkkiteatteri, Maria Hyökyvaara


YPT

Esityksen yhteyteen rakennettiin kolmiosainen seksuaalikasvatushanke 15-25 -vuotiaille nuorille, jonka Lenkkiteatteri toteutti Nektaria ry:n sekä Helsingin kaupungin kanssa yhteistyössä. Useita eri taidemuotoja yhdistävä aistiherkkä esitys toimi hankkeen käynnistäjänä, eli esitys toimi nuorille ”pöhinäpyttynä” tai astinlautana seksuaalisuuden maailmaan. Teatterikokemuksen jälkeen siirryttiin draamatyöpajoihin, joiden tarkoituksena oli purkaa esityskokemusta, pohtia omia seksuaalisia rajoja sekä vahvistaa nuoren myönteistä minäkuvaa ja antaa eväitä ehjän seksuaali-identiteetin kasvuun.

Hankkeen kolmannessa vaiheessa nuoret kohtasivat seksuaalikasvatuksen rautaiset ammattilaiset Nektaria ry:stä. Tapaamisessa käsiteltiin osallistavin menetelmin seksuaalisuuteen liittyviä uskomuksia ja stereotypioita, jotka yhdessä nuorten kanssa pyrittiin raikkaasti kyseenalaistamaan.

KIERRE
Ensi-ilta oli 1.3.2012

Ohjaus: Jenni Sainio
Esiintyjät: Saara Saastamoinen ja Marko Pakarinen
Livemuusikko ja äänisuunnittelu: Antti Kokkola
Valosuunnittelu: Tommi Hyvönen
Esitysidea ja ohjaus: Jenni Sainio
Tuotanto: Lenkkiteatteri, Maria Hyökyvaara, Jenni Sainio




Kuvat: Tommi Hyvönen


Kierre oli liikkeellinen, sanaton esitys päihtymisestä.

Teoksen ohjasi Jenni Sainio. Intensiivinen, koskettava esitys oli suunnattu aikuisille sekä nuorille 10-vuotiaista ylöspäin. Esitys käsitteli voimakasta vaikuttumista riippuvuuden ja nautinnon näkökulmista. Aineesta, aiheesta tai toisesta ihmisestä päihtyminen näyttäytyi teoksessa sekä monipuolisen liikkeen että päihteidenkäyttöön liittyvien rituaalinomaisten käsieleiden kautta.

Esitykset olivat Lenkkiteatterin Boxi -näyttämöllä Malminkartanossa.

Kuvat: Pusu Piispanen


Lenkkiteatterin kauden 2011 pääproduktio oli Kristian Smedsin Rautavaara – Oulunkylän tähti. Esitys nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa vuoden 1997 Teatteri Takomon kantaesityksen jälkeen.

Näytelmä oli väkevä, verevä, hauras ja räävittömän hauska; havun tuoksuinen syväsukellus Suomeen, ja meihin suomalaisiin, siihen kulttuuriperintöön, minkä me tältä maalta syntymälahjaksi saimme. Näytelmän keskushenkilönä toimi Suomen historian todellinen urheilu- ja kulttuurilegenda Tapio Rautavaara.

Esityksen erikoisuutena oli samalla pääsylipulla tavoitettavat ohjatut ryhmäliikuntatunnit. Lajitarjontaa löytyi aina kyykästä zumbaan saakka.

RAUTAVAARA - OULUNKYLÄN TÄHTI
Ensi-ilta oli 17.5.2011
Käsikirjoitus: Kristian Smeds
Ohjaaja ja sovittaja: Maria Hyökyvaara
Puvut: Susanna Suurla
Videot: Tomi Laitinen
Lavastus: Petteri Jarmala
Äänisuunnittelu: Marko Pakarinen
Valot: Esa Kytösaho
Näyttelijät: Tommi Taurula, Jani Honkaselkä, Esa Kytösaho, Jenni Rahunen, Maria Hyökyvaara

Rautavaara

PURISTA PERKELE!
Ensi-ilta oli 20.5.2010

Lenkkiteatterin ensimmäinen produktio Purista Perkele! sijoittui liikunnan ja urheilun tunnerikkaaseen maastoon. Esityksen käsikirjoitusprosessiin ovat osallistuivat liikunnan harrastajat sekä esittävän taiteen ammattilaiset. Purista Perkele! Esityksen dramatisoi ja sen ohjasi Maria Hyökyvaara. Hirtehisessä esityksessä äänen saivat niin anonyymit koululiikunnan uhrit, sohvaperunat kuin äärimmilleen piimällä trimmatut huippu-urheilijat.
Kuvat: Janne Björklund
Powered by Create your own unique website with customizable templates.